KÜÇÜK RULO PASTA TARİFİ
KÜÇÜK RULO PASTA TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması :
1 paket vanilyalı (Hindistan cevizli-muz aromalı) puding
2 su bardağı süt
Üzeri İçin:
1 poşet sade krem şantii
1 çay bardağı süt
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Bir kabın içerisine yumurtalar kırılır.
Üzerine şeker ilave edilip mikserle iyice çırpılır. (Mikserin uçlarından akan hamurlar yazı şeklinde kalabiliyorsa çırpma işlemi olmuş demektir.)
Çırpılan hamurun içerisine un, kabartma tozu ve vanilya elenerek hafif hafif karıştırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır.
Sıcak fırına konulup daha sonra hafif ısıda içini çekinceye kadar pişirilir. (pişip pişmediğini içine temiz bir kürdan batırarak anlayabiliriz kürdan kuru çıkmışsa kek pişmiş demektir)
İçini çeken kekin üzerine nemli bez örtülerek kendi halinde dinlemeye bırakılır. Bu arada kreması ve krem şantisi hazırlanır.
Krema için ben bu kez puding kullandım.
Puding üzerinde yazan süt miktarını azaltarak koyu muhallebi kıvamında pişirilir.
Pişen krema soğuyunca içine daha önce üzerindeki tarife göre hazırlanmış krem şantinin bir kısmı ve vanilya (istenirse limon kabuğu rendesi veya portakal kabuğu rendesi) ilave edilerek karıştırılır.
Hazırlanan krema pastanın üzerine yayılarak pasta dikdörtgen parçalara bölünür.
Bu parçalar kendi etrafında çevrilerek rulo yapılır.
Son olarak üzeri krem şantii ile kaplanıp bolca Hindistan cevizi serpilip servis yapılır.
Etiketler:
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder