TUZLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
125 gram oda sıcaklığında margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Bir tutam tuz, aldığı kadar un
Üzerine :
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu, haşhaş tohumu
Yapılışı :
Margarin, yoğurt, sirke, rendelenmiş limon kabuğu ve tuzu derin bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve dilediğiniz şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Yarısının üzerine çörekotu, diğer yarısına da haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Çörekotu, haşhaş tohumu
Yapılışı :
Margarin, yoğurt, sirke, rendelenmiş limon kabuğu ve tuzu derin bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve dilediğiniz şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Yarısının üzerine çörekotu, diğer yarısına da haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder