BOL ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

BOL ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

MALZEMELER:
Kakaolu Islak Pandispanya için:

6 büyük boy yumurta
170 gr tozşeker
1/2 çay bardağı portakal suyu
120 gr un
40 gr kakao


Pandispanya için:
1) Un ve kakaoyu bir kaba eleyelim. Fırını 170 dereceye ayarlayıp, ısıtmaya başlayalım.
2) Yumurta sarılarını ve beyazlarını dikkatlice ayırıp iki ayrı karıştırma kabına alalım. Şekerin yarısını yumurta aklarına katalım ve mikser ile yüksek devirde yaklaşık 7-8 dakika yumurtalar sert bir kıvama gelinceye kadar çırpalım. Şekerin diğer yarısını ise yumurta sarılarına ilave ederek, yumurta sarılarının rengi açılıp, şeker içinde eriyene kadar çırpalım. Portakal suyunu yumurta sarılarına ilave ederek ve hafifçe karıştıralım.
3) İki yumurtalı karışımı geniş bir kap içinde dikkatlice, yumurta aklarını söndürmeden, bir tahta kaşık yardımı ile birbirine yedirelim.
4) Elediğimiz un ve kakaoyu da yumurtalara ilave ederek unlar kaybolana kadar yavaşca yine bir tahta kaşık ile karıştıralım. Yağladığımız kek kalıbına karışımı döküp önceden ısıttığımız fırında kürdan temiz çıkınacaya kadar pişirelim (benim fırınımda yaklaşık 25 dakika sürdü).
5) Keki fırından alıp, kalıbı tel ızgara üzerinde ters çevirelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.


Ara kreması için :
1 paket krem ole
400 ml süt
1 paket Çikolatalı Krem Ole yi paketin üzerinde yazdığı gibi süt ile 3 dakika mikser yardımı ile çırptım. Paket üzerinde yazan 500 ml süt yerine ben hep 400 ml süt kullanıyorum. Böylelikle daha kıvamlı bir ara kreması elde ediyorum. Hazırladığımız kremayı en az 30 dakika buzdolabında bekletelim.


Çikolatalı krema için :
320 gr bitter çikolata
1 küçük kutu süt kreması (200 ml)
Kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım ve içine küçük parçalara ayırdığımız çikolatayı ekleyelim. Çikolata eriyinceye ve karışım homojen bir hal alıncaya kadar kremayı karıştıralım. Kremayı oda ısısına gelinceye kadar iyice soğutalım ve mikser ile bir iki dakika çırpalım. Eğer bu kremayı yeterince soğutmazsanız pastayı sıvarken ve üstüne şekil verirken zorlanabilirsiniz. O yüzden mümkünse kremayı pastayı hazırlamaya başlamadan önce hazırlayın.


HAZIRLANMASI:
Oda ısısına gelmiş olan keki düzgünce 3 e bölelim. En üst parçayı en alta gelecek şekilde servis tabağına yerleştirelim. Üzerini vişne suyu (veya şeker şurubu veya portakal suyu vb) ile güzelce ıslatalım. Krem olenin yarısını ve vişnelerin yarısını bu kata yerleştirelim. Üzerine 2.kek katını kapatalım. Bu katı da yine bolca vişne suyu ile ıslatalım. Krem olenin kalanını ve vişnelerin kalanını bu son kek katına koyalım. Son kek parçasını ile kekin üstün kapatalım. Isterseniz kek katlarının daha düzgün olması için pastayı kelepçeli kalıp içinde de hazırlayabilirsiniz. Pastayı 10-15 dakika buzdolabında dinlendirelim. Kelepçeli kalıbı dikkatlice pastanın dışından çıkaralım. Çikolatalı kremayı bir spatula ile pastanın kenarlarına ve üzerine yayalım. Pastanın üzerindeki krema biraz daha kalın olacak şekilde sıvayalım. Bahar pastasında da yaptığım gibi, pastanın üzerindeki kremayı bir tatlı kaşığı ve çay kaşığının tersini bastırıp çekerek bu şekilleri verelim. Üzerine bir süzgeç ile kakaoyu eleyelim. Bir kaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis edelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri