ÇIKOLATA TOPLARI TARİFİ
Malzemelerimiz;
1 paket pötibör bisküvi
1 paket sütlü çikolata
2 yemek kaşığı margarin (yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı Hindistan cevizi
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Bisküvileri mutfak robotundan geçirip un haline getirin.
Çikolatayı kısık ateşte eritin.
Yoğurma kabına, Hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri alın.
Malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
Çikolata toplarını Hindistan ceviziyle kaplayıp düz bir servis tabağına dizin.
Buzdolabında yarım saat bekletip, üzerlerine kürdan batırarak servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder