TEPSİ TURTASI TARİFİ


TEPSİ TURTASI TARİFİ

Malzemeler
TART HAMURU İÇİN 
2 su bardağı un
Yarım su bardağı
pudra şekeri
250 gr tereyağı
ÜZERİ İÇİN
100 gr tereyağı
Çeyrek bardak toz şeker 
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı vanilya
5 1 su bardağı iri kırılmış fındık
1 su bardağı doğranmış kiraz şekerlemesi

TEPSİ TURTASI TARİFİ
Bir sos pişirme tenceresine iç malzemesini koyarak 5 dakika pişirin. Malzemeyi tart hamurunun üzerine orantılı serin. Fırında 20 dakika tart pişinceye kadar tutun. Fırınınızı 200 °C ısıtın. 18x28 cm ebatlanndaki bir fırın tepsisinin altına, yağlı kağıdı iki ucu dışarıda kalacak şekilde düzgün olarak serin. Hamur için malzemeyi bir kapta yoğurun, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Bir merdane yardımıyla hamuru tepsinin büyüklüğünde açarak üzerine serin. Yağlı kağıtların ucundan gergin bir şekilde tutarak tartı tepsiden alın. 5x5 cm ebatlarında dilimleyerek servis yapın. Kiraz şekerlemesini pastanelerden bulabileceğiniz gibi, bu tartı karemelalı cevizle de hazırlayabilirisniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri