Malzemeler:
• 18-20 adet kuru kayısı (veya konserve komposto kayısı)
• 3 su bardağı su
• 1 su bardağı toz şeker
• 150-200 gr taze kaymak
• 18-20 adet kuru kayısı (veya konserve komposto kayısı)
• 3 su bardağı su
• 1 su bardağı toz şeker
• 150-200 gr taze kaymak
Kaymaklı kayısı tatlısı yapılışı:
Kuru kayısıları yıkayın. Orta boy bir tencereye koyun ve üzerine 3 su bardağı kadar su ekleyip en az 4-5 saat bekletin.
Kayısıların üzerine toz şekeri ekleyin. Kayısılar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte, 25-30 dakika kapağı açık olarak pişirin. Eğer konserve kayısı kullanacaksanız hiç haşlamadan kullanabilirsiniz. Pişen kayısıları kevgirle süzdürerek servis tabağına alıp soğumaya bırakın. İçlerini açıp birer çay kaşığı kaymak doldurun. Üzerine tenceredeki şurubu gezdirip varsa taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Kuru kayısıları yıkayın. Orta boy bir tencereye koyun ve üzerine 3 su bardağı kadar su ekleyip en az 4-5 saat bekletin.
Kayısıların üzerine toz şekeri ekleyin. Kayısılar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte, 25-30 dakika kapağı açık olarak pişirin. Eğer konserve kayısı kullanacaksanız hiç haşlamadan kullanabilirsiniz. Pişen kayısıları kevgirle süzdürerek servis tabağına alıp soğumaya bırakın. İçlerini açıp birer çay kaşığı kaymak doldurun. Üzerine tenceredeki şurubu gezdirip varsa taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Not: Kaymaklı kayısı tatlısı Malatya ilimize ögzü hafif bir tatlı çeşididir. Kayısı oldukça faydalıdır sindirim sistemi için özellikle çok faydalı olan kuru kayısı atlı olarak hazırlayıp çocuklarınıza da kolaylıkla yedirebilirsiniz.
Afiyet olsun
Çok lezzetli :) Evde kuru kayısı vardı bir de günü geçmek üzere kaymak vardı.İyi oldu bu tarif.Hem yapması da çok kolay.
YanıtlaSil