Malzemeler
1,5 paket bisküvi (1 paket 175gr)
4 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
Cheesecake Malzemeleri
1 paket krem peynir, oda sıcaklığında (250 gr'lık)
1 teneke koyulaştırılmış tatlandırılmış süt (400gr)
1/3 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
1 çay kasığı vanilya
Limonlu Krema Malzemeleri
1,5 çay kasığı limon kabuğu rendesi
6 yemek kasığı limon suyu
1yumurta + 1 yumurtanın sarısı
yarım su bardağından biraz az toz şeker
2 yemek kasığı tereyağı, küçük parçalara bölünmüş
LİMONLU CHEESECAKE TARİFİ
Bisküvileri kırıp un haline getirin, erimiş yağ ile karıştırıp 22-23 cmlik kalıba yayın. Isınmış fırında 10 dakika bekletip çıkartın.Krem peyniri mikser yardımıyla yaklaşık 8-10 dakika karıştırın, sonra sütü ekleyip 1-2 dakika karıştırın, sonra da limon suyu+vanilya ekleyip hepsi özleşene kadar karıştırın.Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün ve en az 2 saat buzdolabında bekletin (bir gece bekletince daha güzel oluyor).Limonlu krema için limon kabuğunu, limon suyunu, yumurtayı, yumurta sarısını, ve şekeri bir kapta karıştırın. Kabı kaynar su dolu bir kabın içine yerleştirin ve orta ateşte 5 dakika boyunca karıştırarak pişirin. (benmari usulü) Yağı ekleyip 7 dakika daha karıştırın. Kabı ateşten alıp en az yarım saat soğutun. Servis yapmadan önce cheseecake'in üzerine yayın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder