Malzemeler
200 gram kuru erik
50 gram kuru üzüm
yarım litre süt
1 paket vanilya
5 adet yumurta
150 gram pudra şekeri
150 gram un
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tutam tuz
KURU MEYVELİ KEK TARİFİ
Eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve bir kâseye koyup, üstüne kuru üzümleri ilave ettikten sonra, diğer malzemeleri hazırlayıncaya kadar bir kenarda bekletin. Tencereye koyacağınız yarım litre süte bir tutam tuz ve vanilya ilave ederek kaynatın. Bir salata kâsesine beş yumurta kırıp, 150 gram pudra şekeri ilave ettikten sonra mikserle çırpın. Tepsiyi yağlayın. Kuru üzüm ve erikleri tepsinin dibine yerleştirin. Şekeri una ilave edip karıştırın. Vanilya ile kaynattığınız sütü, hazırladığınız hamura ilave edin. Iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış tepsideki kuru meyvelerin üstüne dökün. Tepsiyi 210° ısıtılmış fırına sürüp, 10 dakika pişirin. 150°ye indirip, 45 dakika daha pişirdikten sonra, fırından çıkarıp servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder