Malzemeler
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ISLAK KEK TARİFİ
Öncelikle geniş bir kasenin içinde 4 adet yumurta ve 2 su bardağı toz şekeri iyice çırpın. Daha sonra 1 su bardağı süt, sıvı yağ ve 2 çorba kaşığı kakaoyu ilave edin, bu karışımdan 1 su bardağını ayırın. 2 su bardağı unu eleyerek ilave edin. 1 paket vanilya ve kabartma tozunu katın, çırpma teli ya da mikserle iyice karıştırın. Sivi halindeki kek hamurunu dilediğiniz biçimdeki kek kalıbına boşaltın, önceden ısıtılmıs 200° fırında pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra, ayırdığınız 1 su bardağı sosu eşit miktarda dökün.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder