Malzemeler :
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 su bardağı su
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 su bardağı su
5 yemek kaşığı şeker
Hasirde tatlısı yapılışı :
Nişasta soğuk suda iyice ezildikten sonra ateşe konulur, karıştıra karıştıra pişirilir. Kaynayınca şeker katılır. Muhallebiden az koyu hale gelinceye kadar pişirilir. Servis tabağına boşalttıktan sonra üzerine kaşığın tersiyle iz
yapılarak kızdırılmış Tereyağ dökülerek servis yapılır.
Nişasta soğuk suda iyice ezildikten sonra ateşe konulur, karıştıra karıştıra pişirilir. Kaynayınca şeker katılır. Muhallebiden az koyu hale gelinceye kadar pişirilir. Servis tabağına boşalttıktan sonra üzerine kaşığın tersiyle iz
yapılarak kızdırılmış Tereyağ dökülerek servis yapılır.
Not : Hasirde tatlısı Kırşehir ilimize özgü yöresel bir tatlıdır. Yapımı oldukça pratik bir tatlı. Farklı lezzetler arayanlar için alternatif bir tatlı tarifi.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder