Malzemeleri:
500 gr. un
2 bardak su
250 gr. taze kaymak
tuz.
500 gr. un
2 bardak su
250 gr. taze kaymak
tuz.
Çiğleme yapılışı :
Hazırlanan un ile su hamur haline getirilir. 15 dakika dinlenen hamur merdane ile küçük yuvarlak şeklinde açılır. Arasında bir tatlı kaşığı kaymak ilave edilip kapatılır. Teflon tavada kısık ateşte çevrilerek pişirilir. Tekrar üzerine kaymak ilave edilerek servis yapılır.
Hazırlanan un ile su hamur haline getirilir. 15 dakika dinlenen hamur merdane ile küçük yuvarlak şeklinde açılır. Arasında bir tatlı kaşığı kaymak ilave edilip kapatılır. Teflon tavada kısık ateşte çevrilerek pişirilir. Tekrar üzerine kaymak ilave edilerek servis yapılır.
Not : Çiğleme Aksaray ilimize özgü bir hamur işidir. Yapımı ve pişirmesi oldukça pratik bir hamur işi. Sizde misafirlerinize çayın yanında sıcak sıcak ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder