Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
1 çay bardağı ayçiçek yağı
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
2 poset krem şanti, 2 su bardağı süt
1 çay bardağı dövülmüş fıstık, 5-6 çilek
ISPANAKLI YAŞ PASTA TARİFİ
3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz sekeri derin bir kaba alıp, mikserin en yüksek hızında çırpın yarım su bardağı haşlanmış ıspanağı bıçakla birkaç kez kıyıp yeterince küçük parçalara ayrıldıklarına emin olun. Ispanağı ve 1 çay bardağı ayçiçek yağını kaba ekleyip ( ıspanaklar küçük noktalar haline gelene kadar ) çırpın. 5 kahve fincanı unu ekleyip birkaç kez daha yüksek hızda karıştırınn. En son 1 paket kabartma tozunu ilave edip en düşük hızda bir iki kez karıştırın. Fırını 170 C'ye getirin. kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayıp keki içine boşaltın. Isınmış fırında pişirin. Bu arada 2 su bardağı süt ile 2 poset krem şantiyi karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun. Kek soguduktan sonra krem şantiyi kekin her yanına sürün. 5-6 çilegi ikiye bölüp pastanın ortasına dizin. Etrafına 1 çay bardağı dövülmüş antep fıstığını serpin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder