Malzemeler
3 katlı hazır pandispanya
1 orta boy hindistan cevizi
30gr sütlü çikolata, rendelenmiş
200ml çiğ krema (mandıralardan veya marketlerin süt bölümünden temin edilir)
1,5-2 yemek kasigi toz seker
1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
Şerbeti için 1 su bardagı soguk su, 2 su bardaği toz şeker, 1 tatlı kaşığılimon suyu
Üzerine ince bitter ve beyaz madlenler
ÇİKOLATALI PASTATARİFİ
Hindistan cevizini bir çekiç yardımıyla kırın. Üzerindeki kahverengi tabakayı sebze soyacağı ile soyun. Kalan beyaz kısımları mutfak robotundan geçirin. Elde ettiğiniz toz halindeki cevizleri bir fırın tepsisine yayın. 150 C'deki fırında arasıra karıştırmak suretiyle çok hafif kızarmalarını sağlayın. Şerbeti için suyu ve sekeri kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1-2 defa daha karıştırın. Tencerenin altını kapatıp soğutun.Çiğ kremayı toz seker ve vanilya ile köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Kullanacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin. Pandispanyanın en alt katı şerbetin bir kısmı ile ıslatın. Üzerine bir miktar krema sürüp, rendelenmiş sütlü çikolatayı serpin . Pandispanyanın ikinci katını üzerine kapatıp tekrar şerbet ve krema sürün. Üzerine hindistan cevizinin üçte birini serpin. pandispanyanın en son parçasını kapatıp üzerine ve yanlarına kremadan sürün. kenarlarını hindistan cevizi ile kaplayın. madlen çikolataları üçgen seklinde kesin. pastanın üzerini bu üçgenlerle ve yuvarlak çikolatalar ile süsleyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder