Malzemeler
250 gr. fındıklı bisküvi
1 çorba kaşığı karışık baharat (pudra şekeri, tarçın, hindistan cevizi, vanilya)
3 çorba kaşığı tereyağı
KREMASI İÇİN
500 gr. krem peynir 2.5 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı limon suyu 4 adet yumurta
SÜSLEMEK İÇİN
1 fincan ekşi krema Yarım çay kaşığı vanilya
3 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı toz şeker
Fındık rendesi 15-20 tane çilek
EKŞİ KREMALI CHEESECAKE TARİFİ
Kremanın yapılışı: Fırını 180 derece ısıtın. Mikserle krem peyniri çırpın, içine şeker, vanilya ve limon suyunu da ekleyip, pürüzsüz bir krema kıvamına ulaşıncaya dek çırpmaya devam edin. Yumurtalan birer birer ekleyin ve her yumurta kınşınızdan sonra bir müddet çırpın. Hazırlamış olduğunuz bu kanşımı buzdolabından çıkarttığınız kalıbın üzerine dökün, düzgünce yayın ve fırında 45 dakika pişirin. 20 cm. çapındaki bir pasta kalıbının zeminini ve etrafını yağlı kâğıt ile kaplayın ve bir fırça yardımıyla üzerine yağ sürün. Bisküvileri blenderda un gibi olana dek parçalayın ve bir kâseye aktarın, içine kanşık baharatlar ile eritilmiş tereyağını ekleyip iyice ezerek kanşûnn. Pürüzsüz bir kıvama ulaşınca, kanşımı pasta kalıbına ince bir tabaka halinde yayın ve buzdolabında 20 dakika donana dek bekletin. Süslemesi: Ekşi krema, vanilya ve limon suyunu bir kâsede karıştırın. Sonra fırından çıkan sıcak cheesecake'in üzerine serpin ve 7 dakika daha fırınlayın. Soğuduktan sonra resimdeki gibi etrafına çilekleri dizip süsleyin ve buzdolabında uzunca bir süre bekletin. Üzerine fındık rendesi ve toz şeker serpip servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder