Ananaslı Kek Tarifi
MalzemelerÜç adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
Üç su bardağı un
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Bir kutu dilimli ananas
Bir çorba kaşığı hindistancevizi
Hazırlanışı
Yumurta ve tozşekeri çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip tekrar çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyip, vanilyayı ekleyin, iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba yayın. Karışımın ortasına 1 dilim ananas yerleştirin. Diğer ananasları ortadan ikiye bölüp kenardaki boşluklara yerleştirin. Önceden ısıtılmış yüz yetmiş derece fırında otuz, otuz beş dakika pişirin. Kalıpla birlikte soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce üzerine hindistancevizi serpin. Dilimleyerek, dilerseniz frambuaz sos ile servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder