ALACALI KEK TARİFİ
Alacalı Kek Tarifi
MalzemelerBeş yumurta
Bir su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
Bir su bardağı yoğurt (veya süt)
yarım su bardağı ceviz içi
Bir limonun kabuğu
Üç su bardağı un
Bir paket kabartma tozu
İki yemek kaşığı kakao
HazırlanışıYumurtayı şekerle yoğurt kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Sırayla sıvı yağı, yoğurdu,ceviz içini ve limon kabuğunu ekleyin. Ardından unu eleyerek ilave edin üzerine kabarma tozunu da döktükten sonra çok fazla karıştırmadan çırpın. Yağladıgınız kalıba ilk olarak kek hamurunun yarısını dökün. Hamurun kalan yarısına da kakaoyu ilave edin. Kalıptaki diğer beyaz kek hamurunun üstüne dökün. Çatalla dairesel hareketler yaparak şekiller verin. yüz yetmiş beş derecelik fırında kırk beş dakika pişirip servis edin. Afiyet olsun.
Etiketler:
Kek
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder