NEFİS ISLAK KEK TARİFİ
NEFİS ISLAK KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
kabatma tozu
vanilya
Yapılışı :
Şeker ve yumurtalar çırpılır. Süt, yağ, kakao ilave edilir, sonra bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır ve gerisine un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. 170 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumadan, daha önce ayırmış olduğumuz 1 bardaklık karışım kekin üzerine iyice çektirilerek dökülür. Bir süre sonra servise hazır hale gelir.
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Kolay Tatlılar
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder