CUPCAKE BROWNİ TARİFİ
CUPCAKE BROWNİ TARİFİ
Malzemeler;
*150 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*150 gr bitter çikolata
*1,5 su bardağı toz şeker,
*4 adet yumurta
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 su bardağı un
*3 adet ezilmiş ufak muz
*1 su bardağı kadar iri çekilmiş ceviz
Süslemesi için;
Bir paket çırpılmış krem şanti, yeterince kornet, damla çikolata ve bonibon
Yapılışı :
1.Tereyağı ve çikolatayı iri parçalar halinde doğrayarak, bir tavaya alın ve ikisini beraber eritin.
2.Yumurtaları, şekerle beraber iyice çırpın.
3.Kakao,vanilya, kabartma tozu ve unu bir kapta beraberce karıştırın.
4.Çikolata ve yağ karışımını, yumurtalı karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra, kuru malzemeleri eleyerek sıvı karışıma ekleyin ve karıştırın.
5.Muzları ve cevizi de karışıma ekledikten sonra, minik cupcake kağıtlarına paylaştırın ve 180 derecede ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirin.
6.Pişen brownileri fırından çıkarın ve soğutun. Bu arada krem şantiyi çırptıktan sonra dolapta sertleşmesi için bekletin.
7.Krem şantiyi, brownilerin üzerine sıkın veya sürün. Damla çikolatalar, bonibonlarla süsleyip, kornetleri, şapka gibi yerleştirin. Afiyet Olsun
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Kolay Tatlılar
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder