KARAMELLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler:
► Yarım su bardağı tereyağı
► 1,5 su bardağı un
► Yarım su bardağı mısır nişastası
► 1 paket kabartma tozu
► 1,5 su bardağı toz şeker
► 2 adet yumurta
► 1 çay bardağı erimiş çikolata
► 1 çorba kaşığı hazır kahve
► 1 çay bardağı sıcak su
Arasına Kakaolu Krema:
► 3 su bardağı süt
► 1 çorba kaşığı un
► 3 çorba kaşığı kakao
► 1 çorba kaşığı nişasta
► 1 adet yumurta sarısı
► 2 çorba kaşığı tereyağı
► 1,5 cay bardağı toz şeker
Üzerine Karamel Krema:
► 1 su bardağı toz şeker
► 1 su bardağı krema
► 1 çay kaşığı vanilya
Karamelli Pasta Tarifi:
Sıcak suda kahvenizi eritin. Un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırın. Ayrı bir yerde, tereyağı ve şekeri 10 dakika çırpın. Yumurtaları da ekleyerek 2 dakika daha çırpın. Kahveyi ve erimiş çikolatayı ekleyip, unlu karışımla birleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika kekinizi pişirin. Kekinizi enlemesine 3 parçaya bölün.
Arasına kakaolu krema üzerine de karamel krema dökerek servis yapın.
Karamel Krema Hazırlanışı:
Toz şekeri tavaya koyun ve kısık ateşte kanştırarak eritin. Eriyen çikolataya kremayı ekleyerek hızlıca karıştınp, vanilya ekleyin.
Kakaolu Kroma Hazırlanışı:
Süt, nişasta, un, kakao ve toz şekeri kısık ateşte muhallebi kıvamını alana dek, karıştırarak pişirin. Yumurta sarıları ve tereyağını ekleyerek çırpın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder