HİNDİSTAN CEVİZLİ KUP TARİFİ
Malzemeler :
1 adet hindistan cevizi
4 adet kakaolu bisküvi
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı hindistan cevizi sütü
Dört buçuk su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı patates nişastası
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Yapılışı :
Krem şanti, hindistan cevizi sütü ve yarım su bardağı sütü çırpın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Kalan süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilyayı tencereye alıp, kısık ateşte muhallebi kıvamı alana dek karıştırın. Koyulaşınca 1-2 dakika pişirip ocaktan alın. Karıştırarak ılınmasını sağlayın. Krem şantili karışımı ve rendelenmiş hindistan cevizinin yarısını ekleyin. İrice kırdığınız bisküvileri kuplara pay edin. Üzerine muhallebiyi paylaştırın. Kalan hindistan cevizini serpiştirip servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder