DONDURMALI ANTEP FISTIKLI BROWNİE TARİFİ
MALZEMELER :
200g tereyağı
2 paket bitter çikolata (160 gr)
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı antep fıstık
Dilim başına :
MALZEMELER :
200g tereyağı
2 paket bitter çikolata (160 gr)
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı antep fıstık
Dilim başına :
1 top CARTE D'OR Classic Ceviz,Kaymak,Antep Fıstıklı dondurma (resimde gösterdim)
Süslemek için :
Süslemek için :
Çikolatalı Sos (Tercihen CARTE D'OR)
Yapılışı:
1- Benmari usulü küçük parçalar halinde doğradığınız bitter çikolatayı eritin.
2- Çikolata eriyince içine oda sıcaklığında tereyağını ekleyin ve iyice karıştırarak ılınmaya bırakın.
3- Derin bir kâseye yumurtaları kırın ve içine şekeri ekleyerek çırpın. Çırparken yumurtanın fazla kabarmamasına özen gösterin.
4- Yumurta ve şeker iyice karışınca içine unu ve kakaoyu eleyerek ekleyin. Spatula yardımıyla karıştırın.
5- Hamura çikolata ve tereyağı karışımını ekleyerek spatula yardımıyla karıştırmaya devam edin. Son olarak 1 su bardağı antep fıstığı ekleyerek tekrar karıştırın.
6- Hamur çikolata ile karışınca küçük kare bir fırın kabını ya da borcamı bir miktar tereyağı ya da sıvıyağ ile yağlayın.
7- Hamur karışımını kalıba dökerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika fırınlayın.
8- Fırından çıkan brownie’nizi oda sıcaklığına gelince dilimleyin.
9- Servis tabağına aldığınız dilimlere bir miktar Carte d’Or Çikolatalı Sos dökerek 1 top dondurma ile servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder