ÇİKOLATALI FINDIKLI PASTA TARİFİ
ÇİKOLATALI FINDIKLI PASTA TARİFİ
Malzemeler :
2/3 su bardağı / 150 gr tereyağı, küçük parçalara bölünmüş
1/2 su bardağı / 150 gr esmer şeker
4 yumurta, sarısı ve akı ayrılmış
1 su bardağı / 150 gr un
1 tatiı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı / 100 gr kavrulmuş fındık, kıyılmış
200 gr yarı tatlı çikolata, kıyılmış
Bir tutam tuz
İçi İçin :
1/2 su bardağı krema
Üstüne :
150 gr yarı tatlı çikolata, kıyılmış
Vanilya
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı kıyılmış fındık içi
Yapılışı :
Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Tereyağını şekerle birlikte bir kâseye koyup mikserle beyazlaşana dek karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Fındık ve çikolatayı ekleyin. Yumurtaları tuzla, katılaşana dek çırpıp karışıma ekleyin. Hamuru 23 cm.lik bir kelepçeli tepsiye aktarın, fırında 50 dakika pişirin ya da kekin ortasına kürdan batınp çıkardığınızda kürdan kuru çıkıyorsa, pişmiş demektir. Keki fırından çıkarın ve bir nihalenin üzerine koyup soğumaya bırakın. Çikolatayı çift katlı bir haşlama tenceresinin üst kısmına koyup, altta kaynar su ile eritin. Tahta kaşıkla karıştırarak vanilya ve kremayı ekleyin. Kremayı koyulaşana dek karıştırın. Kek soğuduğunda, yatay olarak iki parçaya bölün. Kekin üzerine kremayı yayın ve üzerini çikolatalı krema ile kaplayın. Fındıkla süsleyip servis yapın.
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder