ÇİKOLATALI CHEESECAKE TARİFİ
ÇİKOLATALI CHEESECAKE TARİFİ
MALZEMELER
TABAN İÇİN:
100 gr tereyağı
1 paket Burçak bisküvi
PEYNİRLİ DOLGU İÇİN:
1 paket labne peyniri (200 gr)
2 paket krema peyniri ( Yörsan White)
1 paket krema
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 kare paket bitter çikolata(160 gr)
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
ÜZERİNE:
2 çorba kaşığı kakao
5ogr bitter çikolata
YAPILIŞI:
Bisküvileri robotta iyice çekin yada elinizde un haline getirin. Eritilmiş tereyağıyla karıştırarak kelepçeli kalıbınızın tabanına bastırarak döşeyin.Ben 24 cm lik kelepçeli kalıp kullandım. Kalıbınızın dış kenarlarını alüminyum folyoyla kaplayın. Bu chesecake in dışının yanmasını önleyecek. Isıya dayanıklı kabın içine su doldurarak fırının içine koyun ve fırınınızı 180º Cye ayarlayarak çalıştırın.
Kremayı küçük bir kaba alıp ısıtın. Kaynamaya yakın altını kapatıp içine küçük doğranmış çikolataları koyup karıştırarak eritin. Bir kenarda soğumaya bırakın.Derin bir kasenin içine şekeri ve peynirleri alın ve iyice karıştırın. Vanilayayı ilave edip tekrar karıştırın.Yumurtaları teker teker ilave ederek her seferinde mikserle iyice çırpın.
Çikolata- krema karışımını da koyup tekrar çırpın. Bir kaşık unu da ilave ederek tekrar çırpın ve hazırladığınız tabanın üzerine dökün. Isıtılmış fırına koyarak pişirin. 20-25 dakika sonra kontrol edin. Kalıbı tutup sallayın. eğer kenarları sertleşmiş ortası sallanıyorsa olmuş demektir. Fırının kapağını kapatıp içinde soğumaya bırakın. 1 saat sonra dışarı alın. Dışarıda soğutup buzdolabına kaldırın ve mutlaka en az bir gün dinlendirin.
Ben 1 gün sonra üzerine kakao eleyip eritilmiş çikolata ile süsledim
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder