MANGO VE YABAN MERSİNLİ PAVLOVA TARİFİ


Malzemeler
4 adet yumurta beyazı 1 fincan toz şeker
Yarım çay kaşığı beyaz şarap sirkesi
Yarım çay kaşığı vanilya
KREMASI İÇİN
1 fincan ekşi krema
200 gr. yumuşak krem peynir
1 kalıp eritilmiş beyaz çikolata
2 çorba kaşığı elenmiş krema şekeri
1 adet mango
250 gr. yaban mersini

MANGO VE YABAN MERSİNLİ PAVLOVA
Bu kremayı fırın tepsisindeki işaretli bölgeye yayın. Düz bir servis spatulasıyla kremanın etrafını ve üzerini düzeltin. Sonra spatulanın ucuyla kremanın etrafında oluklar açın. Böylelikle kremanızı dekoratif olarak süslemiş olacaksınız. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında; kremayı 40 dakika yada karlaşıncaya dek pişirin. Fırını kapatıp; pavlovayı içinden çıkarmadan, kapağını hafifçe aralayarak soğumaya bırakın. Fırını 150 derece ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve ortasına 20 cm.'lik bir yuvarlak çizin. Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırın ve beyazlarını bir kâseye koyup mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Ağır ağır şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Şekerler tamamen eriyene dek çırpma işlemini sürdürün. Sirkeyi ve vanilyayı da ilave edin. Üzerini süslemek için: Ekşi kremayı ve krem peyniri mikserle çırpın. Erittiğiniz beyaz çikolata soğuyunca içine krema şekerini ekleyin ve kremaya ilave edip çırpın. Bu karışımı pavlovanın üzerine yayın. Mangoyu soyup dilimleyin ve pavlovanın ortasına koyun etrafını da yaban mersinleriyle süsleyin. Buzdolabında uzunca bir süre beklettikten sonra servis edin. Soğuk servis edin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri