Ceviz Helvası nasıl yapılır :
Şeker bir kazana dökülür. İçine az miktarda su konularak takriben 50 dk. Kaynatılır. Kaynama esnasında içine eritilmiş limon tuzu ilave edilir. Daha sonra kazan indirilerek soğumaya bırakılır. Bu arada yumurta akları çırpılarak kazandaki malzemeye ilave edilir. Malzeme kıvama geldikten sonra kazan ocaktan alınarak hazırlanan ceviz içleri ilave edilir. Ve 3-5 dk. Karıştırılır. Daha sonra temiz bir çarşafa un serilerek kazandaki malzeme bunun üzerine boşaltılır. Burada 30 dk. soğumaya alındıktan sonra katı hale gelen helvalar sandıklara konarak satışa hazır hale gelir.
Not : Ceviz helvası Karabük’ün yenice ilçesinde yapılan yöreye has bir helva dır. Özellikle bayramlarda yapılarak satışa sunulur. Sizde bayram ziyaretlerinizde gideceğiniz evlere ikram olarak götürebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder