Sarı burma malzemeleri
Hamur için
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay bardağı sıvıyağ
5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Hamur açmak için
1 su bardağı nişasta
İç harç için
1 su bardağı çekilmiş ceviz
3 çorba kaşığı tozşeker
Şerbet için
4 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
2 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için
250 gr tereyağı
Hamur için
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay bardağı sıvıyağ
5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Hamur açmak için
1 su bardağı nişasta
İç harç için
1 su bardağı çekilmiş ceviz
3 çorba kaşığı tozşeker
Şerbet için
4 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
2 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için
250 gr tereyağı
Sarı burma yapılışı:
Şerbet için; su ve şekeri tencerede kaynatın. Koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Unu hamur tahtasına alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. İçine azar azar un ekleyip pütürsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru 10 eşit parçaya ayırıp üzerlerini temiz bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin.
İç harcı için, cevizi tozşekerle karıştırın. Bezelerden bir tanesinin
üzerine nişasta serpip oklavayla ince bir yufka açın. Üzerine 1-2 çorba kaşığı şekerli ceviz serpiştirip yufkayı ortadan ikiye kesin.
üzerine nişasta serpip oklavayla ince bir yufka açın. Üzerine 1-2 çorba kaşığı şekerli ceviz serpiştirip yufkayı ortadan ikiye kesin.
Yufkanın kesilmiş tarafına oklavayı yerleştirip yufkayı sararak rulo yapın. Elinizle oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün. Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Sarı burmaları 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin. Tereyağını tavada kızdırın. Yağı tepsideki tatlının üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirip soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 30 dakika bekletip servis yapın.
Not : Sarı burma tatlısını mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Klasik baklavalardan farklı bir baklava tarifi istiyorsanız sarı burma tatlısı harika bir seçim. Özellikle kurban bayramı ve ramazan bayramı için farklı bir tatlı tarifi arıyorsanız sarı burma diğer adı ile büzme tatlısı bayram tatlıları içinde harika bir alternatif olacaktır. Ayrıca yufka açmayı bilmeyenler veya çalışan bayanlar bu tarifi hazır olarak satılan baklava yufkası ilede kolaylıkla yapabilirler.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder