Malzemeler
1.5 su bardağı krema
2 paket vanilya
2 paket kakaolu bisküvi
2 çorba kaşığı pudraşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 su bardağı kuru üzüm
1 limonum rendelenmiş kabuğu
3 çorba kaşığı kakao
150 gr çilek
100 gr rendelenmiş bitter çikolata
Üzeri için
400 gr çilek
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata
ÇİLEKLİ ve ÇİKOLATALI ROKOKO TARİFİ
Bisküvileri robotta un haline gelene kadar ezin. 150 gr çileği temizleyip ince dilimleyin. Krema, pudraşeker, limon suyu, fındık, kuru üzüm, limon kabuğu rendesi, vanilya, kakao, çikolata ve bisküviyi çukur bir kapta karıştırın. Düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bisküvi hamurunun yarısını folyoyla kaplı dikdörtgen bir fırın kalıbına döküp yayın. Üzerini çilek dilimleriyle kaplayın. Kalan hamuru döküp buzlukta bir gece bekletin. Üzeri için çilekleri temizleyin. Blender’la ezip püre yapın. Çilek püresini tavaya alıp nişasta ve şekeri ekleyin ve 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Rokokoyu buzluktan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine çilek püresini sürüp 20 dakika daha buzdolabında bekletin. Üzerini çikolata ve nane yapraklarıya süsleyip servis yapın. Çilekli ve çikolatalı rokoko artık hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder