Böğürtlenli Çikolatalı Pasta Tarifi
Keki İçin:
Üç Yumurta
Bir Su Bardağı Toz Şeker
Bir Paket Vanilya
Bir Paket Kabartma Tozu
Yarım Çay Bardağı Su
İki Çorba Kaşığı Kakao
Ustasından Un Ölçüsü
Üç Yumurta
Bir Su Bardağı Toz Şeker
Bir Paket Vanilya
Bir Paket Kabartma Tozu
Yarım Çay Bardağı Su
İki Çorba Kaşığı Kakao
Ustasından Un Ölçüsü
Kreması İçin:
İki Su Bardağı Süt
Bir Çay Bardağı Toz Şeker
İki Çorba Kaşığı Un
Bir Tatlı Kaşığı Nişasta
İki Su Bardağı Süt
Bir Çay Bardağı Toz Şeker
İki Çorba Kaşığı Un
Bir Tatlı Kaşığı Nişasta
Arası İçin:
Antep Fıstığı
Çikolata
Antep Fıstığı
Çikolata
Üzeri İçin:
Böğürtlen
Krem Şanti
Böğürtlen
Krem Şanti
Hazırlanışı
Şekeri ile yumurtayı mikserle bir kabın içinde çırpın. Üzerine kakao, vanilya, kabartma
tozu, su ve iki çorba kaşığı un koyup karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına harcı boşaltın.
Daha önceden yüz seksen derecede ısıtılmış fırında otuz otuz beş dakika pişirin.
Kremasına hazırlamak için süt ile şekeri kaynatın üzerine un, nişasta koyup kısık ateşte karıştırarak pişirin. Pişmiş olan keki üçe bolüp bir paket krem şanti bir su
bardağı süt ile köpürtüp yarısını hazırladığınız kremaya katın. Kekin üzerine
istediğiniz reçeli sulandırarak keki ıslatın. Üzerine kremayı döküp rendelenmiş
çikolata, antep fıstığı serpiştirin. Üzerine keki kapatın aynı şekilde tetrar uygulayın.
Ve kalan son kekide üzerine kapatarak şanti ile tümden üzerini kapatın
böğürtlenle ve renkli şekerlerle süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder