AYVA REÇELİ TARİFİ

Malzemeler
1 kg. hazırlanmış ayva
1 kg. şeker
1 adet limonun suyu Yarım litre su

AYVA REÇELİ TARİFİ
Önce ayvaların yüzündeki tüyleri ıslak bir bezle iyice silip çıkarınız. Sonra bol suda yıkayınız. Kabuklarını soyup, çekirdek yuvalarını oyarak çıkarınız. Reçelin içine çekirdek karışırsa rengini bozar, unutmayınız. Ayıkladığınız dilimleri arzunuza göre ufak parçalar halinde doğrayınız. Kararmaması için reçeli pişireceğiniz tencerenin içindeki suya atınız. Ayıklama ve doğrama işlemi bitince, tencereyi ateşe koyup önce beş dakika kaynatınız. Kaynayan suya şekeri ilave ediniz. Önce hafif, şeker erimeye başlayınca, kuvvetli ateşte kaynatınız. Kaynatırken arada sırada karıştırınız. Üzerinde köpük olusursa köpüklerini bir kaşıkla alınız. Daha önceden anlattığımız yöntemlerden birini kullanarak kıvamını ölçünüz. Tam kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ilave edip, üç dört taşım daha kaynatınız. Ateşten aldığınız tencereyi biraz soğuttuktan sonra kavanozlara bir parmak üstte boşluk bırakarak doldurunuz. Bir süre ters çevirip bekleterek güneş görmeyen serin bir yere kaldırınız.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri