ALMAN USULÜ YOĞURTLU PASTA TARİFİ




Alman Usulü Yoğurtlu Pasta
MALZEMELER:



Pasta İçin Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay bardağı tozşeker
100 gr tuzsuz tereyağı
1 yumurta, vanilya
1 paket kabartma tozu
Yoğurtlu karışım için
4 yumurta, vanilya
500 gr yoğurt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
100 gr tuzsuz tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı kuru üzüm
Marmelat

TARİFİ :
Kek için yumurtları ve şekeri çırpın, sırasıyla süt,vanilya,sıvıyağı ekleterek çırpmaya devam edin. Un'u ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyin, son olarak kakaoyuda koyup çırpın. Hazırladığınız karşımı yuvarlak kek kalıbına koyarak 180 derece fırında pişirin. Krema için, süt, vanilya ve un'u tencereye koyarak pişirin. Pişirdikten 5 dk sonra krem şantiyi ekleyin toz olarak ve karıştırın. Kek pişince 1,2 cm kadar içeriden oyun. Oyduğunuz kek parçalarını elinizle veya robotta ufalayın. Kekin ortasına muzları ve kivileri yanyana dizin. Üzerine kremasını dökün. En üste de ufalanan kek parçalarını serpiştirin. Buzdolabında soğutun. Daha sonra servis edin.

AFİYET OLSUN..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri