Portakallı Pasta Tarifi
PORTAKALLI PASTA
Malzemeler ;
■ 3 Adet Yumurta
■ 3 Kahve Fincanı Şeker
■ 3 Kahve Fincanı Un
■ 1 Kahve Fincanı Mısır Nişastası
■ 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
■ 2 Adet Portakal Kabuğu Rendesi ve Suyu
■ 1 Paket Kabartma Tozu
■ 1 Paket Vanilya
■ 1/2 Çay Kaşığı Turuncu Toz Gıda Boyası
Yapılışı ;
■ Şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yağı, gıda boyasını ve portakal suyu ile kabuklarını ekleyin, biraz daha çırpın.
■ Toz malzemeleri (un, nişasta, kabartma tozu, vanilya) bir kaba eleyin. Sıvı malzemeleri de ekleyerek çok az karıştırın.
■ Katı yağ ile yağladığınız ve un serptiğiniz 22-24 cm.lik kelepçeli bir kalıba yada dikdörgen bir borcama karışımı dökün.
■ Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Etiketler:
Pastalar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder