Hurma Lokumları Tarifi


HURMA LOKUMLARI
Malzemeler ;

- 250 g hurma
- 1 avuç ceviz
- Kavrulmuş susam


Yapılışı ;

1.Hurmaları derin bir kaba alıp soğuk suda ıslatın ve 1 saat boyunca bekletin. Süre sonunda hurmaların kabukları hemen hemen ayrılacaktır.Kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın.
2. Ceviz ilave ederek hurmaları rondodan geçirin.
3.Ellerinizi suyla nemlendirerek küçük toplar halinde yuvarlayın.Hazırladığınız topları bir kaba koyduğunuz susamların içine atın.
4. Susama bulanmış lokumları bir servis tabağına veya kutuya yerleştirerek servise kadar buzdolabında tutun.
* Dilerseniz susam yerine hindistan cevizine de bulayabilirsiniz ama ben denemedim.
** Bu hurma ve ceviz miktarıyla 1 küçük şekerleme kutusu doluyor, siz daha fazla yapmak isterseniz malzemeyi artırabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri