Elmalı Milföy Dilimleri Tarifi


ELMALI MİLFÖY DİLİMLERİ

Malzemeler ;
  • 9 Adet Kare Milföy Hamuru
  • 3 Adet (Orta Boy) Elma
  • 2 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Çay Bardağı (irice kırılmış) Ceviz
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
Yapılışı ;
  • Elmaları rendeleyin ve orta ateşte şeker ve tarçın ekleyerek, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Altını kapatıp cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Milföy hamurlarını unlanmış bir tezgaha, üçerli sıra halinde, bir kare oluşturacak şekilde dizin. (tam yanyana değil kenarları hafifçe birbirinin üstüne gelecek şekilde dizin)
  • Hamurları, oklava yardımı ile hafifçe açın.
  • Elmalı harcı üzerine yayın ve sıkıca rulo yapın.
  • Yaklaşık 1 - 1,5 cm.lik dilimler kesin ve tepsiye dizin. (Tepsiyi yağlamanıza gerek yok)
  • 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 25-30 dk. hamurların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri