Güllaç Tarifi


GÜLLAÇ
Malzemeler ;

10–11 güllaç yufkası
2,5 lt. süt
750g toz şeker
1 paket şekerli vanilya
Nar taneleri
Dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı


Yapılışı ;

Süt ve şekeri kaynatın. Vanilya ekleyip ılıtın. Bir güllaçyaprağınıparlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçeılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar sütgezdirin.Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın.Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diyemerak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında1,5 saat bekletin. Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.
Not: güllaç ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi kullanın.Ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyurenkli olacaktır.
Afiyet Olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri