Marshmallow Tarifi


MARSHMALLOW

Malzemeler ;
  • 2 Yemek Kaşığı (21 gr.) Toz Jelatin
  • 1/2 Su Bardağı (125 ml.) Soğuk Su
  • 2 Su Bardağı Tozşeker
  • 2/3 Su Bardağı Glikoz
  • 1/4 Su Bardağı Su
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Paket Vanilya
Yapılışı ;
  • Toz jelatini soğuk suyun üzerine top top olmayacak şekilde serpin, cam bir kasede mikser ile en az 7-8 dk. dakika çırpın. Mayonez gibi koyu bir kıvam aldığı anda çırpmayı bırakın.
  • Toz şeker, glikoz ve suyu bir tencerede 2-3 dk. ısıtın. (Kaynatmamaya dikkat edin)
  • Jelatinli karışıma, ısıttığınız şekerli karışımı, tuzu ve vanilyayı da ekleyip, yine mikser ile 12 dk. çırpın. Bu aşamada ne kadar kolunuz yorulursa yorulsun süreyi kısaltmayın.
  • Dikdörtgen bir kalıbı, fırça ile incecik olacak şekilde, sıvıyağ ile yağlayın, üzerine çay süzgeci ile pudra şekeri ve nişastayı serpin, kalınlığı 1,5 cm. kadar olacak şekilde dökün.
  • Karışım iyice soğuyuncaya kadar yerinden oynatmayın ve soğuyunca buzdolabına kaldırın.
  • Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra istediğiniz şekillerde keserek ve süsleyerek servis yapın.
Marshmalow ile sunum önerileri;
  • Karışımı, yağlanmış tepsiye hindistan cevizi veya toz antep fıstığı serptikten sonra dökebilir, ve soğuyunca minik minik karelere kesebilirsiniz. Karelere ayırınca tekrar hindistan cevizi veya fıstığa bulamanız gerekebilir, bu aşamada elinizi hafifçe nemlendirerek lokumun kolayca yapışmasını sağlayabilirsiniz.
  • Eğer hindistan cevizli veya fındık, fıstığa bulayarak lokum şeklinde ikram edecekseniz, yapımı sırasında arzu ettiğiniz renklerde gıda boyası ekleyerek renkli lokumlar yapabilirsiniz. Birden fazla renk yapmak isterseniz; karışımı ayrı ayrı kaplara dökebilirsiniz.
  • Pişerken şekli değişmeyen bir kurabiye ile (Hem lezzeti, hem de şeklinin değişmemesi özelliği ile, Burçin şekerim'in tarifini şiddetle öneririm, tek farkla; ben kakaoyu 2 yemek kaşığı kullanıyorum) yuvarlak bisküviler hazırlayıp, arasına marshmalow koyup, ister sade olarak, ister erimiş çikolataya bulayıp, soğutarak çocukların bayılacağı bir sunum yapabilirsiniz.
  • Karışımı muffin kalıplarında dondurarak, minik yuvarlaklar elde edip, düz kısmının altına bir bisküvi yapıştırarak, üzerini de hafifçe nemlendirip, minik renkli şekerler serpebilirsiniz. Hazır satılan puf lar gibi olacak üstelik tamamen ev yapımı ve sağlıklı.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri