Türk Lokumu Tarifi
TÜRK LOKUMU
Malzemeler ;
3 su bardagi süt
3 su bardagi su
1,5 su bardagi un
1,5 su bardagi seker
5 yemek kasigi kakao(süt miktarı istenirse 2bardak süt-4bardak su olarakta eklenebilir)
Arasına ;
Kremsanti
Tabanı İçin ;
Bolca hindistan cevizi
Arasi icin ceviz, findik, fistik, damla cikolata, meyve parcalari (ben damla cikolata kullandim)
Yapılışı ;
Muhallebi malzemesini bir tencerede karistirip ocakta kaynamaya alin. Muhallebiyi devamli karistirarak kaynatin. Muhallebiyi dökeceginiz tepsinin tabanini hindistan cevizi ile kaplayin. Muhallebiyi yavas yavas heryerine döküp kasikla düzeltin. Buzdolabina alip sogumaya bırakin. Soguyan muhallebinin üzerine kremsantiyi hazırlayip yayin. Üzerine istenilen malzeme eklenip tekrar dolaba koyun. Hemen enine seritler kesip bicakla yavasca rulo sarin ve soguk olarak servis yapin.
Etiketler:
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder