Elma Lokması Tarifi


ELMA LOKMASI
Bu lokmalar yağda kızartılan (ve hani pek yanına yaklaşmak istemediğimiz!) lokmalara çok benziyorlar. Farkları, elmayla yapılmaları ve yağ çekmemeleri, dolayısıyla çok daha hafif olmaları.Zeytinyağıyla yaparsanız daha da iyi olur tabi. Dışı incecik çıtır bi rhamur tabakasıyla kaplı, içi ise pişkin elma olunca sıcak sıcak ikram edilesi ve hemen yenilesi lokmalar çıkıyor ortaya. Hamurunu 1 saat bekletmek dışında da hiç vakit almıyor. Hani içeride misafir varken yapılabilecek tariflerden:)
(kızartmaları unuttum diyordum ama unutulmuyormuş, onu da anladım ya hadi neyse, zeytinyağlı:)

Malzemeler ;

- 750 g elma (6-7 adet orta boy)
- 125 g un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- Bir tutam tuz
- 150 ml süt
- 1/2 limon suyu
- 1/2 tatlı kaşığı vanilya
- 100 g pudra şekeri
- Kızartmak için zeytinyağı

Yapılışı ;

1.Unu bir kaba eleyin, içine bir tutam tuz serpin. 1 yemek kaşığızeytinyağını ve yumurtayı ekleyip çırpın. Sütü bu karışıma yavaş yavaşekleyip tel çırpıcıyla sürekli çırparak krep hamuru gibi bir hamurhazırlayın. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
2. Buarada hemen elmaları soyup çekirdek yuvalarını çekirdek çıkartmaaletiyle (adı budur herhalde:) çıkartın (dikkat edin, bu bende bir adetparmak ucu delinmesine sebep oldu).
3. Elmaları yuvarlak olarak1 cm'den daha ince (ama çok ince değil) dilimleyin. Hemen üzerlerinelimon suyu gezdirin, kararmasınlar. Daha sonra da pudra şekerininyarısını vanilya ile karıştırarak serpin, bu şekilde bekletin.
4.1 saat dolunca hamuru dolaptan çıkarın, yağı tavaya koyup kızdırın.Elmalar sulanmış olacaktır, bir yandan peçeteyle kurulayarak hamurabulayın, kızartın.
5. Üzerlerine kalan pudra şekerini serperek sıcak sıcak servis yapın.
Not: Bu lokmalar gül reçeli ile de servis edilirmiş, severseniz, dilerseniz öyle de yapabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri