Limonlu Hindistan cevizli İrmik Tatlısı Tarifi
LİMONLU HİNDİSTAN CEVİZLİ İRMİK TATLISI
Malzemeler :
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı yumuşak margarin
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
Üzerine ;
1 paket hazır çikolata sos
Yapılışı ;
Bir tencereye toz şeker ve irmik alınır, süt ve limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca margarin, Hindistancevizi ve vanilya eklenir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince tencere ocaktan alınır. Kalıba ya da kalıplara dökülür, kaşıkla üzeri düzeltilir, soğumaya bırakılır. Çikolata sos paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulur. Tatlının üzerine gezdirilerek servis yapılır.
Etiketler:
irmikli Tatlı Tarifleri
,
Kolay Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder