Elmalı Turta Tarifi
ELMALI TURTA
Malzemeler Hamuru İçin ;
■ 1 yumurta
■ 1 paket margarin(ocakta eritilmiş)
■ 5 yemek kaşığı toz şeker
■ 1 paket kabartma tozu
■ 1/2 çay bardağı toz badem (ben ilk kez denedim güzel oluyor bir dahaki sefere bir çay bardağı kullanacağım)
■ Alabildiğince un
İç Harcı İçin ;
■ 5 adet orta boy elma
■ 5 yemek kaşığı toz şeker
■ 2 tatlı kaşığı tarçın(ben 1,5 tatlı kaşığı tarçın,yarım kaşıkta toz zencefil kullandım)
■ iri parçalanmış ceviz(miktarı arzuya göre
Hazırlanışı ;
Yağ ocakta eritilir.Derin bir kaba alınır içine toz şeker, 1 yumurta ,un,toz badem,kabartma tozu ilave edilir ve yoğurulur.(unu ve kabartma tozunu eleyerek azar azar koymanızı öneririm böylece kıvamı tutturmanız daha kolay olacaktır).Kulak memesi kıvamına gelince bir kısmı ayırılır(yaklaşık 1/5 i)ayrılan kısma biraz daha un ilave edilerek daha sert bir hamur elde edilir ve bu parça dondurucuya konur turta yapılırken biraz sertleşmesi sağlanır.Kalan kısım tart kalıbına veya orta boy bir borcama yerleştirilir.(Yerleştirmeden önce kalıba biraz un serpilir ise piştikten sonra kalıptan daha kolay çıkar)İsterseniz oklava ile açarak isterseniz parçalar koparıp elinizle yerleştirebilirsiniz.(ben elimle yerleştirmeyi tercih ediyorum)
Turta kalıba yerleştirildikten sonra derince bir kaba 5 adet orta boy elma kabukları soyulup rendenin büyük tarafı ile rendelenir içine; 5 yemek kaşığı tozşeker ve 2 tatlı kaşığı tarçın ilave edilir çok sulandırmadan karıştırılır.Son olarak karışıma ceviz içide konup tart hamurunun üzerine yayılır.(elmanız çok su saldı ise suyunu biraz süzerek koyabilirsiniz)
Son olarak buzluktan kalan hamur çıkarılır ve yine rendenin büyük delikli kısmı ile üzerine eşit miktarda rendelenir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpilir.
Etiketler:
Kolay Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder