BİSKÜVİLİ KABAK TATLISI (4 KİŞİLİK)
Malzemeler ;
400 gram ayıklanmış soyulmuş doğranmış bal kabağı
200 gram toz şekeri
½ paket bisküvi
1 çorba kaşığı dolusu çekilmiş Antep fıstığı
Yapılışı ;
Tencereye kabakları koyun üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve 4-5 saat tencerede kabakları bekletin. Kısık ateşte 1 saat pişirin.
Bisküvileri kırın ve ufalayın. Ocaktan aldığınız kabakları sıcakken çatal yardımı ile ezin.
Cam bir tepsinin altına kabakların yarısını yayın. Üzerine ufalanmış bisküvileri ve ezilmiş fıstığı eşit olarak yayın. Bisküvilerin üzerine kabağın geri kalanını yayın ve soğutun.
Soğuk olarak servis yapın.
1 porsiyonunun kalorisi: 250
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder