Rokoko-Karlı Dağ Tarifi



ROKOKO-KARLI DAĞ

Malzemeler ;

■5 yumurta
■1,5 su bardağı toz şeker
■2 paket toz krem şanti
■1 su bardağı soğuk süt
■3 paket pötibör bisküvi (175 gr x 3 = 525 gr )
■Üzerine dökmek için Dr.Oetker çikolata sos
■Süslemek için hindistan cevizi


Yapılışı ;

1.Bisküviler çok ince parçalanmamak koşulu ile iyice parçalanır. Arada iri parçaların kalması pastayı yerken ağıza gelmelerine ve güzel lezzet vermelerini sağlıyor :). Çocukken öyle çok kapsamlı robotlardan bulunmadığı için evlerimizde, bisküvileri bir poşete doldurur, üzerine bir el bezi örter ve çekiçle döverek kırardık.
2.Bir kapta yumurta ve şeker iyice krema kıvamına gelinceye kadar mikserin yüksek devrinde çırpılır. Bu pastanın yapılışında herhangi bir pişirme olmadığı için malzemelerin çok iyi çırpılması gerekiyor.
3.Ayrı bir kapta 2 paket krem şanti 1 bardak süt ile çırpılır.
4.Bisküviler, krem şanti ve yumurtalı karışım derince bir kapta bir kaşık yardımıyla karıştırılır.
5.Karışım temiz bir poşete doldurulur ve şeklini almasını istediğiniz kaba poşetle birlikte konulur. Derin dondurucuda iyice sertleşene kadar bekletilir. Genelde bir gün önceden yapıldığında daha güzel oluyor ;)
6.Servis yapılmadan önce çikolata sos hazırlanır. Biraz soğutulur.
7.Servis tabağına poşetteki karışım ters çevrilerek alınır. Poşete konduğu için girdiği kalıbın şeklini alması ve dondurucan çıktıktan sonra bile kolay kalıbından çıkması sağlanmış olur.
8.Üzerine çikolata sos dökülür ve hindistan cevizi ile karlar yağdırılır. Bu sene kar görmek nasip olmadı istanbul'dakilere buda bir çeşit kar ziyafeti olsun..
Afiyetler olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri