Afyon Lokumu Tarifi
AFYON LOKUMU
Malzemeler ;
4 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
100 gram margarin
Gerekli Malzemeler ;
1 lt süt
1 su bardagi seker
4 fincan un
1 paket vanilya sekeri
1/3 paket margarin
2 su bardagi Hindistan cevizi
1 bardak süt
1 paket krem santi
2 su bardagi iri dövülmüs ceviz
Yapılışı ;
Un bir tencereye konulur, azar azar süt ilave edilerek iyice karistirilip, ocaga konur, muhallebi kivamina gelmek üzereyken, sekeri ilave edilir, iyice karistirilditan sonra vanilya sekeri ve margarin de ilave edilir, koyu kivamli bir muhallebi olucak, egerki muhallebiniz pütürlü olduysa, mikserle cirpin, o pütürler gidicektir. Dikdörtgen bir firin tepsisine Strec folyoyla kaplayin, üzerine bolca hindistan cevizi serpip koyu kivamdaki muhallebiyi tepsiye yayin ve sogumasini bekleyin.Muhallebi soguduktan sonra, 1 paket krem santiyi 1 bardak soguk süt ile iyice cirpin, kivamini alan kremsantiyi sogumus muhallebinin üzerine yayin. Iri dogranmis cevizleri kremsatinin üzerine serpistirin, bir bicak yardimiyla dikdörtgen tepsinin tam ortasindan uzunlamisina kesip iki parmak genisliginde seritler keserek rulo yapin, dövülmüs Antep fistigiyla süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Not:Muhallebili tepsimiz bir gece buzdolabinda bekletilirse, rulo yapmasi daha kolay oluyor
Etiketler:
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder