UN HELVASI
Malzemesi :
250 gr. tereyağı
500 gr. un (4 su bardağı)
1 lt. su ( su bardağı)
1 kg. tozşeker (4 su bardağı)
200 gr. iri çekilmiş ceviziçi
Yapılışı ve Hazırlanması:
1. Bir tencerede tereyağını eritin. Yağ kızınca un ekleyip, çok ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 3 dakika, un kahverengileşinceye kadar kavurun. Suyu bir taşım kaynatıp, sıcak tutun.
2. Kavrulmuş una azar azar sıcak suyu ekleyin karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekinceye kadar pişirin.
3. Şekeri üzerine boşaltıp, tahta bir kaşıkla bir karıştırın. Şekerin erimesi için, ağır ateşte biraz daha pişirip ateşten alın. Bir kenarda dinlenmeye bırakın.
4. İri çekilmiş ceviz içini ekleyerek karıştırın. Elle istediğiniz şekli vererek servis yapın.
Etiketler:
Kolay Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder