Kolay Sütlü Baklava Tarifi


KOLAY SÜTLÜ BAKLAVA

Malzemeler ;

* 500 gram hazır baklava yufkası
* 4 çorba kaşığı ceviz
* 4 çorba kaşığı hindistan cevizi
* 150 gram margarin
* 2 kaşık tereyağı

Sosu için ;

* 3 bardak süt
* 3 bardak toz şeker

Hazırlanışı ;

1. Tepsiyi fırçayla bol tereyağ ile yağlayın. Yağladığınız tepsiyi yufkaların üzerine koyun. Tepsinin kenarından artan fazla yufkaları bıçakla kesip, kenara ayırın. Tepsinin ebatlarındaki yufkayı ikiye bölün.
2. Önceden kesmiş olduğunuz fazla yufkaları yağladığınız tepsinin en altına dizin. Üzerine 4 çorba kaşığı ceviz serpin. Cevizin üzerine önceden ayırdığınız bir kat yufkayı koyun. Üzerine 4 çorba kaşığı hindistan cevizini serpin ve elinizle tepsiye yayın. Kalan ikinci parça yufkayı tepsiye koyun.
3. Bir tavayı ocağa alın ve içerisine yarım paketten biraz fazla yani 150 gram kadar margarin koyun ve eritin. Margarin erirken şerbeti yapmak için bir tencereye 3 bardak süt ve 3 bardak toz şeker koyun ve sütü kaynamaya bırakın.
4. Erittiğiniz margarin kızınca alın ve tepsinin içindeki yufkaların üzerine yaydırarak dökün. Ve yufkaları küçük baklava kareleri elde edecek şekilde kesin. Önceden 175 derecede ısıttığınız fırına verin ve yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakın.
5. Süt kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Baklavalar altın sarısı bir renk alınca fırından alın. Tepsinin üzerine ılıklaşan sütlü şerbetin tamamını kepçe yardımıyla gezdirerek dökün. Tatlı ılıklaştıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri