Türk Kahveli Cheesecake Tarifi


TÜRK KAHVELİ CHEESECAKE (CHOCOLATE ESPRESSO CHEESECAKE)
 Malzemeleri Tabanı İçin ;
- 90 gr rondodan gecirilmis etimek (Zwieback)
- 75 gr kavrulmus ve sogutulmus toz findik veya badem
- 60 gr tereyagi, eritilmis ve ilitilmis
- 2 tatli kasigi kakao
- 75 gr bitter cikolata, eritilmis



Tabanin Yapilisi ;
1 .Firini 190 C derecede ön isitmaya alin. Eritilmis bitter cikolata haric tüm malzemeleri karistirin ve 26 santimlik capinda bir kek kalibina elinizle iyice bastirarak zeminine yayin. Sonra firinda 9 dakika pisirin tabanini. Sogumaya birakin. Tabani iyice soguyunca üzerine eritilmis bitter cikolatayi bir silikon firca yardimiyla sürün. Bu islem tabanin sonradan yumusamasini önlüyor.
2. Kek kalibinizi disindan 2 kez aluminyüm folyo ile iyice kaplayin ve her tarafin iyice izole edildiginden emin olun. Daha sonra tabani daha da iyi sogutmak icin en iyisi buz dolabina atin, bu arada da dolgusunu hazirlamaya baslayin.


Dolgu Malzemeleri ;

- 200 ml sivi krema (Sahne)
- 3 yemek kasigi ince cekilmis Espresso kahvesi (ben Türk kahvesi kullandim)
- 3 yemek kasigi kakao
- 1/4 tatli kasigi tuz
- 470 gr bitter cikolata, parcalara bölünmüs
- 165 ml sivi krema (Sahne)
- 870 gr labne peyniri (Frischkäse)
- 200 gr toz seker
- 4 yumurta
- siyah frenk üzümü marmelati, üzerine sürmek icin

Dolgunun Yapılışı ;


1. Firini 180 dereceye ayarlayin. Büyük bir tencerenin icinde sivi krema, Türk kahvesi/Espresso, kakao ve tuzu kaynama noktasina getirin. Sonra icine bitter cikolatalari ekleyin ve sürekli karistirin, cikolatalar eriyene kadar. Dikkatli olun, kolayca yanabilir, bunun icin benim gibi isiyi azaltin en iyisi. Cikolatalar eriyince icine diger 165 ml'lik sivi krema da eklenir ve iyice karistirilir.
2. Büyük bir karistirma kabinin icinde el mikseriyle labne peyniri, toz seker ve yumurtalar iyice cirpilir. Sonra icine yavasca cikolatali karisim azar azar eklenir ve her defasinda iyice birbirine yedirilerek karismasi saglanir. Dolguyu önceden pisirilmis tabanin üzerine dökün.
3. Folyolarla izole edilen kek kalibini ben firin tepsisine veya baska bu pastanin kalibindan büyükce bir tepsiye oturtun ve büyük tepsinin icine 3 santim kadar kaynar su doldurun. Pastayi 60 dakika pisirin ve firindan alip, aluminyüm folyoyu da cikartin kalibin yanlarindan. Bu yüzden folyo ile kalibin izolesini cok iyi yapmaniz lazim, icine su kacmamasi icin.
4. Pastayi oda isisina getirin ve üzerini strecleyip en az 4 saat veya bir gece boyunca buz dolabinda sogutun. Servisten önce üzerine güzel parlamasi icin siyah frenk üzümü receli sürün ve misafirlerinize ikram edin.
AFIYET OLSUN!!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri