Havuç Tatlısı Tarifi
HAVUÇ TATLISI
Malzemeler ;
1 kilo havuc (Yikanip kabuklari soyulup rendelenecek)
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi iri dövülmüs ceviz
1 paket petibör biskuvi
1 kasik tereyagi yada margarin
Muhallebisi İçin ;
4 su bardagi süt
4 corba kasigi un
1 corba kasigi nisasta
1 paket vanilya
4 corba kasigi tozseker
kibrit kutusu büyüklügünde tereyagi yada margarin
Hindistan cevizi
Yapılışı ;
Yikanip soyulmus Havuclari rendeleyin, 1 su bardagi toz sekerle suyunu cekene kadar 5-6 dakika kadar pisirin, sicakken margarini ilave edin, soguduktan sonra petibör bisküvileri agiza gelicek sekilde kirin. Iri dövülmüs cevizi ilave edip iyice karistirin, dikdörtgen bir borcami elinizle hafif tepsi yaglar gibi islatin, borcama bolca Hindistan cevizi serpistirin ve havuclu karisimi tepsiye yayin, elinizle bastirip düzeltin. Bir tencerede süt, un, nisasta ve toz sekeri iyice karistirin, orta ateste karistirarak pisirip, kaynamaya baslayip koyulastiginda ocaktan alip, icine vanilya sekerini ve margarini ilave edip karistirin, muhallebiniz pütürlü olduysa el mikseriyle karistirabilirsiniz, muhallebiyi düzgün bir sekilde tepsiye döküp, üzerine Hindistan cevizi serpistirin, Antep fistigiyla süsleyip buzdolabina koyun. 3-4 saat sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Etiketler:
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder