Mazurka Tarifi


MAZURKA


Malzemeler ;

2 irice yumurta,
2 yemek kaşığı kakao,
1 su bardağı un,
1 su bardağı şeker,
1,5 su bardağı ceviz/fındık veya ikisi birden,
2/3 su bardağı kuru üzüm ve kayısı,
1 tatlı kaşığı karbonat,


Fırın kabını yağlamak için ;


sıvı yağ


Yapılışı ;

Ön hazırlık için kuru kayısıları, hemen hemen kuru üzümlerin boyutunda kesin. Ceviz ve fındıkları bıçakla küçük parçalara ayırın, bu tarifte dişe gelir olmalılar. Fırın 175 dereceye ayarlayın, o bir yandan ısınsın.
Malzemelerin tümünü bir kaba koyun. Tek sıvı yumurta olduğundan "minyon" yumurtalardan kullanmayın, biraz irice olsunlar. Fırın kabınızı fırça yardımıyla yağlayın. Şimdi size fırın kabı için ölçü vermem lazım ancak cm değerinde olamayacak. Bir dosya kağıdından 4 parmak daha uzun bir kap seçtim. Karışımı içine eşit şekilde yaydığımda bir parmak yükseklikte oldular.
Kabı fırına alın, yaklaşık 25 dakika pişirin. Kabarıp iki katı yüksekliğe erişecek. Kek gibi içine kürdan sokup ıslak çıkmıyorsa piştiğini anlayabilirsiniz. Dolayısıyla verdiğim süreye bağlı değilsiniz.
Tarifin püf noktası, mazurkayı pişince fırından çıkarmak ve kesmek. 18 parçaya bölebilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri