Lalezar Tatlısı Tarifi
LALEZAR TATLISI
Malzemeler Hamuru İçin ;
1 yumurta,
1 çay bardağı yoğurt,
1 paket yumuşamış margarin,
1 su bardağı irmik,
1 çay bardağı şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 kahve fincanı hindistan cevizi
İçine ;
Dövülmüş ceviz yada fındık
Şerbeti için ;
3 su bardak şeker,
4 su bardak su,
yarım limon
Yapılışı ;
Ön hazırlık olarak su ve şekeri ve limonu bir tencere koyup kaynatalım ve kıvamına gelince soğumaya bırakalım.( Şerbet kaynadıktan sonra 3-4 dakika kaynatıp çay tabağına bir kaç damla damlatalım,soğutalım.Parmağımızla dokunduğumuzda hafif yapışkan bir şekil almış olsun)Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp,avcumuzun içinde hafifçe açalım dövülmüş ceviz yada fındık koyup, istediğimiz şekli verelim.İsterseniz resimdeki gibi,isterseniz yuvarlak yapalım ve 170 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadarpişirip çıkartalım,şerbeti dökelim.Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
Etiketler:
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder