Ayva Tatlısı Tarifi


AYVA TATLISI

Malzemeler ; (6 Kişilik)


3 orta boy ayva
1 su bardağ su
4 diş karanfil
1 çubuk tarçın
1 su bardağı şeker
200 gr manda kaymağı

 Tarifi ;

Ayvaları soyup boylamasına ikiye bölün. Çekirdek yataklarınıçıkarın, çekirdeklerini bir kenara ayırın. Yayvan bir tencerede 2 subardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçın kabuğunu kaynatın.Ayvaları kaynar suyun içine atın. Tencerenin kapağını kapatın. Ayvalaryumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerineşekeri ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Fırını 200 (turbo 180)derecede ısıtın. Ayvaları bir tepsiye dizin. Sıcak fırının üsttenikinci rafında üzeri hafif renk alana kadar, 5-10 dakika fırınlayın.Ayva tatlısının ortasındaki boşluklara kaymak koyarak servis yapın.
NOT: Pişme suyuna atılan ayva çekirdeği tatlıya hem renk, hem de peltemsi bir kıvam verir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri