Elma Dolması Tarifi
ELMA DOLMASI
Malzemeler :
- 1 kg. Amasya elması (yaklaşık 7-8 adet)
- 300 gr. toz şeker (1,5 su bardağı)
- 450 gr. su (2,5 su bardağından biraz az)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- tarçın
- arzuya göre kaymak
Yapılışı :
Elmaların kabukları ve çekirdekli kısımları temizlenerek, orta kısımları biraz çukurlaştırılır. Geniş ve yayvan bir tencerede toz şeker karamelize oluncaya kadar karıştırılır. Toz şeker eriyip rengi koyulaşınca içerisine su ilave edilir ve koyu renkli bir sıvı olunca ocağın altı en kısık konuma getirilir. Bu aşamada elmalar, tencereye dizilir ve yaklaşık 2-2,5 saat yumuşayana kadar pişirilir. Elmalar piştikten sonra servis tabağına alınır, çukur kısımlarına cevizler paylaştırılır ve üzerine tarçın serpiştirilir. Arzu edilirse çukur kısmına kaymak, onun üzerine ceviz ile de servis yapılabilir.
Afiyet olsun...
Etiketler:
Kolay Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder